CORONA RIVM

De meest gestelde vragen rondom het Corona virus.
Wij werken deze pagina bij als er nieuwe informatie of ontwikkelingen zijn.
Laatste update 12-07-2021

Let op: Er gelden momenteel extra maatregelen in verband met Corona. 

Algemene regels:

Er zijn geen beperkingen in het aantal personen dat mag samenkomen

Volwassenen (17+ jaar) dienen 1,5 meter afstand tot elkaar te bewaren*

* Indien een groep kan aantonen dat ze zijn getest (PCR test) of gevaccineerd dan vervalt de 1,5 meter afstand. Kijk op https://coronacheck.nl hoe dit precies werkt.

 
Link naar de wet tijdelijke maatregelen covid-19:

https://wetten.overheid.nl/BWBR0044416

 

't Uilenest heeft haar accommodaties ingericht conform de richtlijnen van het RIVM en de veiligheidsregio's en werkt met het Corona Protocol van de branchevereniging. 

 

 


1) Hoe gaan jullie om met Corona?
Bovenstaande regels gelden op dit moment. Soms zijn er nog wel vragen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

 

2) Hoe zit het met mondkapjes?

Mondkapjes hoeven niet verplicht binnen de eigen accommodatie gebruikt te worden. Bij entree van receptie of andere gedeelde gebouwen (zoals een gedeeld sanitair gebouw voor de safarikampen) is gebruik van mondkapje vanaf 17 jaar wel verplicht.

 

3) Hoe zit het met afstand houden?

Deelnemers tot 13 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te bewaren tot elkaar of oudere deelnemers.

Deelnemers vanaf 13 jaar tot en met 17 jaar hoeven geen afstand te houden onderling maar houden wel 1,5 meter afstand van oudere deelnemers.

Deelnemers vanaf 18 jaar houden 1,5 meter afstand tot anderen.

Het is aan de groep om eventuele afstandsregels te waarborgen. Wij houden wel in de gaten of het in gezamenlijke ruimte’s/buitenterrein niet te druk wordt en regels worden nageleefd.
 


4) Hoe zit het met sanitair?

Er zijn voor groepsaccommodaties geen specifieke regels. Dit houdt ook in dat er geen specifieke regels zijn omtrent sanitair, zolang deze toebehoort aan de groepsaccommodatie. Uiteraard is het wel van belang dat de groep op een verantwoorde wijze gebruik maakt van het sanitair en de regels van het RIVM naleeft.


6) Ik voldoe niet aan de voorwaarden, wat gebeurt er nu?
Indien de samenstelling van de groep niet voldoet aan de voorwaarden van het kabinet dan mag de groep niet samenkomen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als de groep groter is dan 50 (bij aankomsten tot 26 juni) en alleen maar uit volwassenen bestaat en onderling geen 1,5 meter afstand kan houden. De groep zal de samenstelling moeten aanpassen zodat wel aan de voorwaarden voldaan kan worden of de groep moet kiezen om de reservering te annuleren. 


7) Mag ik dan kosteloos annuleren of verplaatsen vanwege Corona?
Dat is helaas niet altijd mogelijk. Onze groepsaccommodaties zijn door de overheid niet "op slot gezet" en in principe "gewoon" open. We snappen echter dat dit een juridische werkelijkheid is en niet past bij de omstandigheden. We proberen samen met de gast een gepaste oplossing te vinden. De Autoriteit Consument & Markt geeft dan het volgende aan:


Advies ACM:

Boekte u met een (vrienden)groep een accommodatie die open is? Dan kan de aanbieder van de accommodatie de dienst leveren. En zou u gewoon moeten betalen. Maar om het coronavirus tegen te gaan gelden er verschillende maatregelen. Zoals 1,5 meter afstand houden in Nederland. Of een verbod op groepsvorming in België. U en de accommodatie zijn daar allebei voor verantwoordelijk. Is het niet goed mogelijk om u aan de maatregelen te houden in de accommodatie? Dan lijkt het in deze bijzondere situatie redelijk als jullie samen tot een oplossing komen. Neem daarvoor contact op met uw accommodatie. Misschien verdelen jullie de kosten. Of biedt de accommodatie u een voucher aan om later te komen. Of u gaat met minder personen en verdeelt de kosten met de accommodatie.

Toelichting ACM? Klik hier


8) Maar jullie kunnen ons toch niet bedienen?
In juridische zin kunnen we dat wel, wij kunnen namelijk niet voor elke groep beoordelen of die zich aan de voorwaarden kan houden of niet. We snappen echter wel dat het zeer lastig is voor groepen om aan de voorwaarden te voldoen zonder voorbij te gaan aan de doelstelling van het kamp, namelijk mensen bij elkaar brengen, samen zijn en van elkaar leren of samen plezier hebben. Daarom proberen we er gezamenlijk uit te komen.


9) Wij (denken dat we) voldoen aan de voorwaarden, kunnen we komen?
Ja, als de groep voldoet aan de voorwaarden zijn jullie uiteraard welkom


10) Hoe zit het met de slaapruimtes, daar kunnen we toch geen 1,5 meter afstand houden als volwassenen?
Voor personen tot 13 jaar is dit ook niet nodig. Voor personen boven de 13 jaar is het aan de groep om ervoor te zorgen dat dit alsnog kan. Als stichting zijn we met gemeentes in overleg om tijdelijk tentjes bij de groepsaccommodaties toe te staan. Zo kan de groep eigen tentjes meenemen om ook in de nachtsituatie de 1,5 meter te waarborgen.


11) Kunnen we nog gebruik maken van de catering die bij ons verblijf zit?
Ja, catering is nog steeds toegestaan en wordt door ons volgens alle protocollen verzorgd.


12) Is een verblijf bij jullie veilig?
We hebben onze accommodatie ingericht conform de richtlijnen van het RIVM en de veiligheidsregio's en werk met het Corona Protocol van de branchevereniging. We hebben er alles aan gedaan om de risico’s tot een minimum te beperken.